Rode biet (Beta vulgaris var. rubra) BIO
Rode bieten, ook wel kroten genoemd, gedijen goed in verschillende grondsoorten, maar geven de voorkeur aan goed doorlatende grond. Ze gedijen het best op een zonnige locatie en hebben matige bemesting nodig, omdat te veel bemesting kan leiden tot overmatige bladgroei ten koste van de bieten. Zorg echter wel voor voldoende water.
Rode bieten kunnen meerdere keren worden geoogst. De beste smaak komt naar voren wanneer ze een diameter van ongeveer 5 cm hebben bereikt. Ze kunnen zowel gekookt als rauw worden gegeten, waarbij het aan te raden is om ze eerst in zijn geheel te koken voordat ze worden gesneden of geraspt.
Rode bieten zijn bijzonder gezond vanwege hun hoge gehalte aan vitaminen en het feit dat ze veel ijzer bevatten, wat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert.
Veel mensen maken ook sap van rode bieten, vaak in combinatie met korianderzaad, wat goed is voor het immuunsysteem en een interessante smaakcombinatie oplevert.
Kenmerken
- Naam: Rode Biet (Biologisch)
- Plantperiode: maart - augustus
- Oogstperiode: mei - november
- Plantafstand: 30 x 20 cm
Merk | De Bosrand |
---|---|
Hoogte (cm) | 5 |
Biologisch | Ja |
EAN | 8713024011007 |
Botanische naam | Beta vulgaris var. rubra |
Pot inhoud | 6 |