Salie gedijt op zonnige hellingen in het Middellandse Zeegebied.
Eigenschappen
Salie voegt een heerlijke smaak toe aan vleesgerechten en is onmisbaar in de mediterrane keuken. Het grijsgroene blad heeft soms een vleugje purper. Van juni tot augustus verschijnen er paars-roze lipbloemen die bijen aantrekken.
Salvia officinalis wordt al duizenden jaren gebruikt als geneeskruid en keukenkruid. Bedoeïenen gebruikten het blad zelfs voor het reinigen van hun tanden. Volgens folklore zou de aanwezigheid van Salie in de tuin de eigenaar een lang leven schenken.
Verzorging
Deze mediterrane plant verdraagt geen natte grond en heeft een warme en zonnige standplaats nodig, zowel in potten als in de (kruiden)tuin.
Toon meer
Specificaties
Merk
De Bosrand
Hoogte (cm)
20
Biologisch
Ja
EAN
8713024011458
Botanische naam
Salvia officinalis
Potmaat (cm)
12
Pot inhoud
1
Minder specificatiesToon alle specificaties
Salie (Salvia officinalis) BIO per stuk
2x per week
Half zon / half schaduw
Salie trives op zonnige hellingen in het Middellandse Zeegebied. Het grijsgroene blad voegt smaak toe aan vleesgerechten en is essentieel in de mediterrane keuken. Paars-roze lipbloemen bloeien van juni tot augustus, geliefd bij bijen. Salvia officinalis heeft ook geneeskrachtige toepassingen en vereist goed doorlatende, zonnige grond.